*

Henri Tuholan blogi Progressiivinen vero tyhmyyksistä, kuten esimerkiksi blogien kirjoittelemisesta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Teleoperaattorit

Suutarin lapsella ei ole kenkiä

Vanhana soneralaisena seurailen telealan kehittymistä vähän niin kuin tottumuksesta. Nyt alkaa mitta täyttyä. Ihan äskettäin uutisoitiin romingmaksujen poistumisesta EU:n alueella. Kuluttajan kannalta se on tietysti ok. mutta jos operaattoreilla on varaa panostaa jatkuvasti kansainvälisiin asioihin, ihmettelen, miksi ei kotimaan liikenteeseen satsata? Asumme Talmassa, n. 30 km Helsingin keskustasta ja tilanne älyluurin kanssa alkaa olla mahdoton. Kuuluvuutta on tai sitten ei. 4g verkkoa ei yleensä näy kuin max 1 tolppa. Puhelut katkeilevat , tai yhteyttä ei saada ollenkaan.

Sonera enää Telia Companyn Suomen myyntikonttori

On ollut surullista nähdä Soneran taival innovatiivisesta ja uutta tuottavasta yrityksestä Telia Companyn talutusnuorassa olevaksi myyntikonttoriksi. Tuottaahan se osan palveluistaan Suomessa, mutta niitäkin on siirretty jo Ruotsiin. Viime vuoden lopussa uutisoitiin uuden Soneran toimitusjohtajankin tulevan Norjasta ja Telia Companyn johtoryhmässäkin on enää ainoastaan yksi suomalainen, suomenruotsalainen Robert Andersson.

Suomalaiset ovat valokuidun vetämisen suhteen myöhässä

Kyse ei nyt ole DNA:n valokuidusta, joka erehdyttävän paljon muistuttaa kaapeli-TV:n kaapelia, vaan ihan oikeasta valokuidusta, siitä sellaisesta kuidusta jota upotetaan valtameriin kaapeleissa ja joka nykyään kuljettaa 90% kaikesta maailman tietoliikenteestä.

Laitteiden hinnat ja kustannukset ovat tulleet alas. Arvioidaan että jäljelläolevien kuitua vailla olevien kiinteistöjen kuiduttaminen Suomessa maksaisi noin kymmenen miljardia euroa. Summa on noin viidesosa valtiontalouden vuotuisesta budjetista. Noin 2000€ asukasta kohden.

Teleoperaattorit mukaan NITITSTÄMÄÄN Kokoomus

Kokoomus tekee kaikkea laittoman rajamailta tekijänoikeusrikoksiin ja laittomiin henkilörekistereihin. Kirjoitukset ovat vihamielisiä ja solvaavia ja useimmiten helposti todistettavissa täydellisesti huuhaaksi, sillä toimintaan kuuluu kohuilu ja sen herättäminen tarvittaessa suoralla valehtelulla. Julkaisun olemassaoloa pyritään puolustamaan keinolla millä hyvänsä. Yleisin väite kommenteissa on puolustaa toimintaa sananvapaudella, vaikka kyseinen puolue käyttää sananvapautta vain roskan levittämiseen.

 

Teleoperaattorit käyvät lapsiperheitten kukkaroilla

Suomalaiset kiikkuvat ansiokkaasti kärkisijoilla koko maailman laajakaistavertailussa.  Noin 70 prosentilla suomalaisista on käytettävissään joko kiinteä tai langaton laajakaista.

Laajakaistojen, älypuhelimien ja tablettien lisääntyminen rajusti  tuo  mukanaan myös rahaongelmia. Niin kuin muutkin taloudelliset ongelmat, myös netin rahoitusongelmat keskittyvät jo ennestään vähävaraisille perheille.

Kuralle kilpailtu teleoperaattoribisnes

Olen erinäisistä syistä joutunut asioimaan viime aikoina teleoperaattoreiden kanssa. Tiedäthän tämän alan, jossa asiakkaan yhteydensaanti on tehty mahdollisimman vaikeaksi. On uskomatonta, miten asiakkaat tänä päivänä hyväksyvät tällaisen tilanteen mukisematta.

Kuka pelastaisi meidät salasanojen orjuudelta?

Puolisen vuotta sitten onni potkaisi, alueelle jossa asun rakennettiin valokuituverkko. Käytössäni pitkään olleen sähköpostin operaattori, Sonera, ei tarjonnut uudessa verkossa palveluitaan, joten oli pakko muuttaa sähköpostiosoite. Pelkän osoitteen olisi toki voinut kyllä säilyttääkin maksamalla siitä kuukausittaisen maksun.

Uuden osoitteen myötä alkoi melkoinen muuttamisruljanssi. Sähköpostiosoite oli käyttäjätunnuksena kymmenissä eri järjestelmissä, pankkitunnuksista aina Puheenvuoroon saakka.

Internet-operaattorien mielivalta

Datakatot ovat päässeet taas uutisiin. Nykytilanne on suurelta osin se, että saat neljägeelläsi katsoa netflixiä niin paljon kuin sielu sietää pelkällä liittymän hinnalla. Kuulostaa reilulta.

Operaattorien silmissä tulevaisuus näyttää sellaiselta, että kun olet katsonut pari jaksoa Sinkkuelämää, joudut pulittamaan lisää, ja paljon.

Sähköpostiosoitteen pitäisi säilyä samana operaattorin vaihtotilanteissa

Olen ollut Soneran asiakas vuosikymmenet. Tällä hetkellä valmistaudun ottamaan käyttööni uuden valokuituverkon tuomat nopeat palvelut. Kun Sonera ei tarjoa kuituosuuskunnan rakentamassa verkossa palveluitaan, ainoa vaihtoehto on muuttaa operaattoria.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä